Uitgestelde aandacht in de kleuterklas

 

Op onze school zijn de kleuters druk bezig met het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden, zoals zelfstandigheid, probleemoplossend denken en omgaan met uitgestelde aandacht.

uitgesteld2

 

 

Onze leraren dragen een opvallend fluohesje, wat betekent dat ze op dat moment niet gestoord mag worden. Terwijl ze met een groepje kleuters aan de slag zijn, worden de andere kleuters aangemoedigd om "hun plan te trekken". Maar maak je geen zorgen, we hebben een slim systeem bedacht om ervoor te zorgen dat ze hun vragen kunnen stellen en hun successen kunnen delen.

 

 

 

uitgesteld1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Als ze een vraag hebben of iets willen laten zien waar ze  zelf of een vriendje niet uitkomen, kunnen ze hun kenteken in het vragenpotje steken. Dit betekent dat ze geduldig moeten wachten tot de juf klaar is met het groepje waar ze mee bezig is. Maar wees gerust, de juf is er altijd om te helpen! Zodra ze klaar is, gaat ze meteen naar de kleuters toe die een vraag hadden gesteld.

 

Deze manier van werken, stimuleert onze kleuters om zelfstandiger te worden en te leren hoe ze problemen kunnen oplossen. Ze ontwikkelen geduld, leren wachten op hun beurt en begrijpen het belang van uitgestelde aandacht.


 Op deze manier ontwikkelen we zelfstandige kleuters.

Brede School

Homepagina

 

XCL Wegwijs